18:00

IFK Östersund

Referat: Brunflo FK - IFK Östersund

Hemmapremiär på ett publiklöst Åkreäng men som löstes bra genom livesändning och tät rapportering i appen Min Fotboll.
En match som vi på förhand visste skulle bli tuff och att vi skulle behöva kämpa hårt, ligga rätt i position och vara nära våra motståndare. Ligga tätt utan att vara bollförande.

Vi börjar precis som planerat och följer vår plan, men vi möter som väntat ett bollskickligt lag som gör det svårt för oss. Efter ett distinkt distansskott och ett kliniskt avslut så går vi tyvärr till periodvila i underläge, men ändå med en känsla av att vi är hyfsat med.

Andra halvlek börjar illa för oss och vi åker på ytterligare ett mål i baken, vilket naturligtvis blir ganska matchavgörande - ett 0-3 underläge blir svårt. Vi krigar och kämpar på fortsatt, men mot slutet av matchen rinner några mål in lite onödigt och siffrorna rinner iväg mer än vad matchbilden utvisar.

I mitten av sista får vi till ett bra uppspel på kanten där vi avslutar distinkt och äntligen punkterar nollan.

Sammantaget en bra kämpainsats och en förlust inte att skämmas för.